Hogyan épül a Lexunit csapata?

A Lexunit hatéves, eddigi története a töretlen fejlődésről szól. Voltak erősebb évek, votlak átlagosak, de valamilyen formában minden évben erősödtünk. Sokmindenen kellett változtatni. Alapvetően gépészeti és folyamat-optimalizációs filozófiával léptünk ki a piacra 2017-ben. Gyárakban, összeszerelő-üzemekben fokoztuk a hatékonyságot a gépi tanulás lehetőségeit kiaknázva, vagy pedig természetes nyelvfeldolgozással segítettünk szövegek és »

Chattegő maszlag? - néhány gondolat a Chat-GPT felhasználási lehetőségeiről

Nem lesz már egy kicsit sok a Chat-GPT körüli felhajtásból? Úgy érezzük, hogy jó lenne egy fokkal alaposabban, higgadtabban, mondhatni mérnök-mentalitással átbeszélni, hogy mire is jó ez az eszköz, amit a fél üzleti világ napi szinten használ. De miért is fontos, hogy erről írjunk a blogon? A Lexunit alapítótagjai öt »

Az elméleti fizika, mint munkás hétköznapjaink része

Mondhatnánk, hogy "szerves része", de ez pontatlan lenne. Atomok és molekulák szintjén nincs helye biokémiai metaforáknak. Godó Bence, aki diákévekre visszanyúló ismeretségünk, és évek óta támogatja projektszerűen a Lexunitot, 2022-től pedig hivatalosan is a csapat része lett, úgy fogalmazott, hogy nálunk "jól tudnak jönni a nem tipikus programozók". Bence annyira »

Jó munkához idő kell: a Technical Debt megfelelő kezelése

A technikai adósság, ahogy használhatnánk magyarul, egy kulcsfontosságú koncepció az IT minden területén, így a Machine Learning projektekben is. Minden fejlesztési folyamat tervezésekor bele lehet futni prioritási dilemmákba. Ebben a helyzetben segítséget jelenthet ez a cikk. Előbb-vagy utóbb minden IT-szakembert utolér a Technical Debt. Ez néha tervezett és szándékos, máskor »

A neurális háló fonákján: egyetemi kutatók a Lexunitban

Szerintünk partnereinknek és az AI iránt érdeklődőknek is érdekes lehet belelátni, hogy milyen tehetséges emberekből is áll a csapatunk. Lehet, hogy számodra is érdekes választás lehet a Lexunit? Nézz körül az aktuális állásajánlataink között »

Sajtóközlemény

MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ALAPÚ AUTOMATIKUS ADATKINYERÉS DIGITALIZÁLT SZERZŐDÉSEKBŐL A Lexunit Zrt. által fejlesztett innovatív, mesterséges intelligencia alapú szoftver jelentős előnyöket nyújt azoknak a vállalatoknak, ahol nap mint nap hatalmas mennyiségű adatot, konkrétan szerződéseket kell digitalizálni, ill. feldolgozni, és szeretnék csökkenteni ezen folyamatok idő-és erőforrás-igényességét. A szoftver automatizmus alkalmazásával és felhasználóbarát megjelenésével »

Esettanulmány: Valósidejű hirdetési piactér optimalizálása

A projekt: Ügyfelünk, a BlueInk egy amerikai startup. Komplex digitális marketingkampányokhoz építenek kezelőfelületet, amellyel valósidőben lehet módosítani a paramétereken. A cég számára kulcskérdés a folyamatos innováció, mert a verseny különösen éles ebben a szektorban. A cél az, hogy a BlueInk ügyfelei mindig a lehető legjobb közönséget érjék el a hirdetéseikkel. »

Az innováció jelentése

Az innováció nem egyszerűen technikai fejlődést jelent, inkább az a folyamat, ami az új ötletek generálásából indulva új szolgáltatások és termékek létrehozásához vezet. »