Mindig és mindenhol az a célunk, hogy csúcsminőségű AI támogatást nyújtsunk: a bostoni startup szcénában is sikerült már némi hírnevet kivívnunk magunknak 2021-ben. A Clutch nevű weboldal készítői külsős fejlesztői csapatokról kérdezik a cégvezetőket, így rólunk is felkerült pár beszámoló. Mutatjuk az esettanulmányokat!

Felskáláztuk a JobStepet, az álláskeresés folyamatát automatizáló alkalmazást

A JobStep kifejezetten azért keresett meg minket, hogy skálázhatóvá tegyük a platformjukat.

Ez a szoftver eltárolja és naprakészen tartja az álláskereső személy adatait, és ezekkel automatizáltan tölti ki a jelentkezési lapokat, ami borzasztóan időigényes feladat - ezt mindenki tudja, aki keresett már állást életében.

Eközben a backend 3rd party API-k segítségével aktívan kutatja is a közzétett állásokat.

A JobStep csapata azért döntött a Lexunit mellett, mert a referenciáink alapján tudták, hogy megfelelnek ránk az alábbiak:

- kiváló és bizonyított a fejlesztői szakértelmünk

- jól kommunikálunk nemzetközi közegben is

- jelentős tapasztalatunk van Machine Learning projektekben

Együttműködésünk 2020 decemberében kezdődött, és örömmel jelenthetjük, hogy a JobStep platformoldala készen áll és működik.

Néhány idézet az ügyféltől:

“Kellemesen csalódtunk abban, hogy mennyire önállóan tudnak haladni. Heti két megbeszélés elegendő volt, csak leszögeztük a magas szintű célokat, átbeszéltük az implementáció részletkérdéseit, és ennyi volt. A projektfeladatokat úgy oldották meg, ahogy akarták, és ez remekül működött.”

“Az is nagyon tetszett, hogy a Lexunit tudott váltani, ha kellett. Amikor valami változott az üzleti irányvonalban, akkor is nagyjából egy héten belül megvoltak az aktuálisan szükséges irányváltásokkal.”

A JobStep javaslatai azon cégvezetők számára, akik a Lexunittal dolgoznának:

Fontos, hogy tiszta legyen a vízió, amit építeni akar, de azért álljon készen arra, hogy lesznek iterációs periódusok, és teszteltesse le az ötleteit”

Ez egy olyan visszajelzés, amit igazán remek volt olvasni, mert mi mindig igyekszünk nagyon komolyan venni az optimalizálást, vagyis mindig megkeresni a legjobb megoldást.

A gyakorlat nagyon gyakran teljesen más lesz, mint amit elméletben elképzelünk előre: ez elég jellemző a komplex IT projektekre. Ezért ha van rá lehetőségünk, akkor az is elő tud fordulni, hogy valamilyen jobb megoldásra bukkanunk, mint amit eredetileg bárki elképzelt volna. Amikor ez bekövetkezik, azok a munka legszebb pillanatai.

Robusztus adatbázis építése a BlueInk számára

A BlueInk egy lead-generáló online piactér. Marketing-analítikai szolgáltatásokat kínálnak napelemes, okosotthon és biztosítási vállalatok számára.

A BlueInk abban kérte a segítségünket, hogy építsünk nekik egy megbízható adatbázist egy olyan kezelőfelülettel, amely állandó kapcsolatban áll üzleti partnereikkel és egy csomó 3rd party alkalmazással.

A fejlesztési projekt mellett napi technikai támogatást is nyújtottunk, mint például új alkalmazások bekötését. Úgy írták le a velük való munkát, mintha “egy kiszervezett CTO partnerrel” dolgoztak volna.

Számunkra izgalmas a BlueInkkel dolgozni, mert teljesen nyitott számunkra a backend, ezáltal egy idő után egyre jobban belefolytunk a szolgáltatás továbbfejlesztésének lehetséges irányainak feltérképezésébe is.

A BlueInkes csapatnak pedig az tetszett, hogy mindig az ajánlatokban szereplő munkaórák (tehát büdzsék) alatt maradtunk - ez számukra új tapasztalat volt.

A BlueInk számára megnyugtató a tiszta kommunikáció, és hogy mindig gyorsan reagálunk.

Számunkra nagyon izgalmas kaland ez - nem túl sok példát ismerünk arra, hogy hozzánk hasonló magyar fejlesztői csapatok amerikai startupoknak nyújtsanak technikai segítséget. Értékes tapasztalat, és kíváncsian várjuk, vajon mi lesz még ebből? :)

A teljes értékelések/projektleírások nyilvánosan elérhetők a Clutch weboldalán, itt! Ha bármilyen technikai részlet érdekelné, keressen bennünket bizalommal! Örömmel veszünk minden érdeklődést, és szeretünk szakmázni! :)

Szeretne többet tudni a témakörről?  Adja meg elérhetőségét és értesítjük az új blogbejegyzésről.